Tanfolyamok a Barista Akadémián
2017. május 06. 00:00
Mi az a barista tanfolyam? Egy olyan képzés ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Egy espresso elkészítése legnagyobb részt a megfelelő őrlő beállításon múlik, a jó tejhab pedig a megfelelő technikán. Barista Akadémia kurzusain megtanulhatod ezeket, hogy utána tovább fejleszthesd latte art tudásod és te lehess a legprofibb barista.
Folyamatos gyakorlással, megtanulhatod a standard kávé italokat és olyan díszítési módokat, amivel könnyen elvarázsolhatod vendégeidet. A nyitási és zárási folyamatokat addig gyakoroljuk, amíg készséggé nem válik, mert egy kávégép meghálálja a törődést és elengedhetetlen egy jó kávé ital elkészítéséhez.
Az alap barista képzés ma már elengedhetetlen minden vendéglátós számára, hiszen a munkaerőpiac képzett szakembereket tud csak foglalkoztatni és hogyan is tűnhetsz ki a tömegből? Csakis folyamatos egy életen át tartó tanulással és gyakorlással.
A Barista Akadémia képzésein mindenki megtalálja a hozzá illő tanfolyam típust: az alap barista tanfolyam, a gyorsított barista képzés, a haladó barista tanfolyam, a szuperintenzív képzés és az egyéni barista tanfolyam közül választhatunk.
Az alap barista tanfolyam tematikája 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül. A tanfolyam során a tanulók megismerkednek a kávé növény eredetével, elterjedésével, termesztésével, szüretelésével és feldolgozásával (nedves, száraz, erjesztett eljárás), egy átfogó képet kapnak magáról a növényről. A kávé forgalmazásáról kapnak információkat a hallgatók, mi az a kávétőzsde és milyen kávé keverék léteznek.
A képzés bemutatja a kávéfeldolgozás leggyorsabb és legkritikusabb műveletét a kávépörkölést is. A többféle módon pörkölt kávészemek meghatározott ismertetőjegyekkel bírnak éppen ezért nem mindegy, hogy melyik fajtához milyen pörkölési módot választunk.
A tanfolyam során elsajátíthatjuk a kávéfőzés alapelveit, az előkészületektől egészen a tejhab készítéséig, illetve különböző kávéitalok elkészítését is, mint a jól ismert espresso és cappuccino, de a listát színesíti a caffe mocha, a latte macchiato, a cafe americano, a ristretto, a fagyis kávé, és az ír kávéba csempészet alkohol is tovább fokozza az órák hangulatát.
A barista képzésen illat felismeréssel és különleges speciality kávék kóstolásával tréningezhetjük az illatfelismerő készségeinket. A kávék több ország termőterületéről származnak, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Az espresso technika mellett megismerkedhetünk a filter technikákkal is.
Az alapfokú barista tanfolyamot követően tovább fejleszthetjük tudásunkat a haladó barista képzésen,aminek tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül. A képzés során többféle latte art technikát tanulhatunk meg. Az általános szív, rozetta és tulipán öntés tökéletesítése mellett kreatív öntési technikákat is gyakorolhatunk, például malacot, macit, nyuszit vagy bármi mást, a kreatív formáknak csak a fantáziánk szabhat határt. Ezenkívül a csokoládé öntetes topping használatával is feldíszíthetjük az órán alkotott műveket.
.
A munkaerő piacon való elhelyezkedéshez elengedhetetlen a plusz tudás is, a Barista Akadémia a tanfolyamok mellett ingyenes tréningeket is biztosít:
Angol bárszaknyelv tréning
Pincér tréning
Free pouring tréning
Standolás és elszámoltatás tréning
Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréning
Kommunikációs tréning
.
A normál tanfolyamok mellett megtaláljuk a gyorsított és az egyéni barista képzéseket is, amelyek során rövidebb idő alatt szerezhetjük meg a barista tudást. Az egyéni barista képzést, vagy más néven V.I.P. képzés során csak egy tanulóval foglalkozik az oktató és személyre szabott egyéni tanrenddel rendelkezik.
A sorokat olvassa reméljük kedvet kaptatok a kávé készítésének alaposabb megismeréséhez, esetleg a baristák világának hangulatához. Izgalmas világ, érdemes felfedezni!
A tanfolyamokról részletesebb információt a Barista Akadémia honlapján, vagy a naptárban találtok, valamint az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődhettek:
+3620 355 8400
[email protected]
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...